Effektiv återhämtning
efter träning

Smartfish Recharge

Vad du äter före och efter träning har betydelse för hur mycket du får ut av passet. Bättre kosthållning gör att du får mer ut av träningen. Smartfish är rik på kolhydrater, högvärdigt vassleprotein, marina omega-3 fettsyror, vitamin D och naturliga antioxidanter från bär och frukt.

Återhämtning

Under hårda träningspass utsätts kroppen för stress som ger en oönskad ökning av inflammation i kroppen. Inflammationen bidrar till att sänka immunförsvaret. De marina omega-3 fettsyrorna EPA och DHA har anti inflammatorisk verkan på kroppen och bidrar till att stärka immunförsvaret. I samband med träning har ett ökat intag av EPA och DHA fettsyror visat sig kunna minska stelhet i muskulaturen, bidra till muskeluppbyggnad och bromsa inflammationsbesvär orsakade av träning. Immunförsvaret stärks och chansen för att bli sjuk och skadad reduceras.

Omega 3

Smartfish innehåller de marina omega-3 fettsyrorna DHA & EPA i en lågoxiderad kvalitet. Forskare är helt överens om att Omega 3 med sina antiinflammatoriska egenskaper är helt nödvändigt för en effektiv återhämtning efter träning. De allra flesta idrottare har alldeles för låga nivåer av Omega 3 och vid träning behövs ökade nivåer vilket man kan uppnå med Recharge

Prestation

Studier genomförda på friska, tränade kvinnor och män har visat att högre doser med de marina omega-3 fettsyrorna EPA och DHA ger bättre muskelproteinsyntes, och bidrar därmed till ökad muskeluppbyggnad vid träning.1 Intag av högre doser EPA och DHA har visat på mindre träningsvärk efter styrketräning (excentrisk träning) hos friska, vuxna kvinnor och män2. Samma studie visade även att de deltagarna som fick högre doser av EPA och DHA klarade av fler repetitioner.

1): Smith Gl, Atherton P, Reeds DN Mohammed BS, Rakin D, Rennie MJ, Mittendorfer B. Omega-3 polyunsaturated fatty avids augment the muscle protein anabolic response to hyperinsulinaemia-hyperaminoacidaemia in healthy young ande
middel-aged men and women. Clin Sci (Lond). 2011 Sep;121(6)267-78.

2): Jouris KB,McDaniel JL, Wiess E. The effect of omega-3 fatty acid supplementation on the inflammatory response to eccentric strength exercise. JSSM (2011). 10,432-438.

Återhämtning

Ju oftare du tränar, ju viktigare är det att få i sig tillräckligt med energi för att återhämta sig. Vid tuffa träningspass är du mest utsatt för en kortvarig försvagning av ditt immunförsvar. Intag av EPA och DHA hjälper till att motverka detta.

Omdömen

"Direkt efter hårda intervaller och långa träningspass tar jag
alltid en Smartfish för att påbörja återhämtningen omedelbart."

"Jag har utan problem kört träningsläger på upp till 35-40 timmar. Kroppen absorberar mer träning, helt enkelt"

"Vi använder Smartfish för att hjälpa kroppen till snabbare
återhämtning. Jag tror detta hjälper oss att tåla de stora träningsmängderna."

"Direkt efter hårda intervaller och långa träningspass tar jag
alltid en Smartfish för att påbörja återhämtningen omedelbart."


Tottenham använder Smartfish i både A-laget och ungdomslagenHur fungerar Smartfish?

Smartfish har en unik formula som hjälper musklerna återhämta sig snabbare